In Nederland is het verboden om beschermde diersoorten te vangen, te verstoren, te doden of hun verblijfplaats te vernielen. Om dit te voorkomen of de ecologische gevolgen van werkzaamheden te compenseren, moet er een mitigatieplan opgesteld worden.
Wat is een mitigatieplan?
Een mitigatieplan beschrijft de impact van de beoogde werkzaamheden op de aanwezige flora en fauna. Het geeft advies over welke maatregelen genomen kunnen worden om deze impact te verzachten of weg te nemen. Dit kan onder andere inhouden:
Hoe weet u of u een mitigatieplan nodig heeft?
Als u aanvullende onderzoeken heeft laten uitvoeren en er verblijfplaatsen van beschermde diersoorten zijn gevonden, is de vervolgstap het opstellen van een mitigatieplan. Tevens dient u een ontheffingsaanvraag in bij de Provincie via het Omgevingsloket.
Aanvraag en aflevertijd
De aflevertijd van een mitigatieplan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebied, de complexiteit van de aanwezige flora en fauna, en de zwaarte van de beoogde werkzaamheden binnen het project. Ons streven is om onze klanten binnen één maand te voorzien van de opgevraagde documenten.
Met een goed opgesteld mitigatieplan draagt u bij aan de bescherming van de ecologie en zorgt u ervoor dat uw project voldoet aan de wetgeving.
BioEcologie Flora en Fauna voor een professioneel mitigatieplan